Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RENDEZŐ David Nutter
ÍRÓ

Eric Kripke

SZEREPLŐK

Jared Padalecki
Jensen Ackles

Jeffrey Dean Morgan
Fredric Lehne
Samantha Smith
Adrianne Palicki
Hunter Brochu
Sarah Shahi
Ross Kohn
Elizabeth Bond
Steve Railsback
R.D. Call
Derek Webster
Robert Peters
Richard Dano
Cletus Young

TEREMTMÉNY

A fehér ruhás nő

ÉVAD 1. ÉVAD [2005/06]
PREMIER

AMERIKAI

2005. Szeptember 13.
MAGYAR 2006. Szeptember 8.
KRONOLÓGIA
× NYOMTALANUL FENEVAD

'NYOMTALANUL' [Pilot] az Odaát című televíziós sorozat első évadának első epizódja.

TÖRTÉNET:
¤ 22 ÉVVEL KORÁBBAN:
Egy boldog családot láthattunk, ahogy Mary és John Winchester lefektették gyermekeiket, a 6 hónapos Samet és a 4 éves Deant. Később Mary hangot hall Sam szobájából. Lát egy alakot a bölcső mellett állni, akiről azt hiszi, hogy John, amikor rájön, hogy tévedett, megpróbál elfutni. John odaszáguld a szobához Mary sikítását hallva és meglátja őt a mennyezetre szegezve. Tűz tör ki, ami elnyeli Maryt és a szobát. John Dean kezébe nyomja Samet és azt megkéri, hogy szaladjon ki a házból, ő pedig megpróbálja megmenteni a feleségét, de hiába. A jelenet végén John és a fiúk a ház előtt vannak az Impalánál, miközben tűzoltók oltják az égő házat.

¤ NAPJAINKBAN:
Halloween van, Sam és barátnője Jess buliznak, hogy megünnepeljék Sam jó eredményét, ami garantálja neki, hogy felvételt nyer a jogi karra. Az éjszaka folyamán Sam felébred arra, hogy valaki betört a lakásukba. Miközben a betolakodóval verekszik, rájön, hogy az a bátyja, Dean. A testvérek nem beszéltek már jó ideje egymással és Dean csak azért jött, mert édesapjuk eltűnt egy "vadászat" során. Ahogy Dean próbálja meggyőzni Samet, hogy kísérje el megkeresni az apjukat, nyilvánvalóvá válik, hogy a Winchesterek természetfeletti lényekre vadásznak. Dean lejátssza a hangpostája egyik felvételét, amelyet John Winchestertől kapott, a statikus zajból kihallatszik egy női hang, amely azt mondja: "Soha nem mehetek haza." Sam beleegyezik, hogy Deannel tart és azzal tölti a hétvégét, hogy segít édesapjukat megkeresni.
A testvérek Jerichoba utaznak, ahol John tartózkodott és egy ügyön dolgozott: az országút ugyanazon szakaszán az elmúlt 10 évben több fiatalember is eltűnt. Beszélnek a legújabb eltűnt fiatal férfi barátnőjével és rátalálnak egy helyi legendára, miszerint egy fiatal meggyilkolt lány szelleme stoppol az út mentén és aki felveszi őt az autójába, azt megöli. Egy kevés kutatás után Sam és Dean rájönnek, hogy a nő Constance Welch, aki megfojtotta a gyerekeit, majd leugrott egy hídról. Azon az éjszakán a hídnál Sam tisztázza Deannel, hogy ő nem akar visszatérni a vadászathoz, úgy mint Dean és John és megkérdőjelezi a küldetésüket, hogy megtalálják azt, ami vagy aki megölte Mary Winchestert. A veszekedés alatt látják, ahogy egy nő leugrik a hídról, bele a vízbe. Majd az Impala titokzatos módon elindul magától és végig üldözi őket a hídon, majd hirtelen megáll. Miután megállnak egy motelnél, a testvérek észreveszik, hogy édesapjuk is ott szállt meg előttük. Nyilvánvaló, hogy nem járt már pár napja a szobában, de a szoba tele van kutatási anyaggal - újságkivágásokkal, feljegyzésekkel -, amelyek Constance-t Fehér ruhás nőként azonosítják. Rendőrök érkeznek a motelhez és amikor Dean kilép a motelszobából, letartóztatják. A rendőrségen azzal vádolják meg, hogy köze van az eltűnésekhez és megmutatják neki John naplóját, amelyben a következő megjegyzés szerepel: "Dean 35-111" Eközben Sam találkozik Constance Welch férjével, aki elmondja Samnek, hogy Constance hol lett eltemetve, valamint megtudja azt is, hogy hol található az a ház, ahol Constance megfojtotta a gyerekeit. Dean megszökik a rendőrségről, eközben Sam találkozik Constance szellemével. Constance megpróbálja őt elcsábítani, miközben arra kéri, hogy vigye haza. Sam megáll az elhagyott ház előtt és Constance megtámadja őt, Dean rálő, majd Sam autóstól behajt a házba. A házban Constance gyerekeinek a szellemei megjelennek, megölelik Constance-t, majd mindhárom szellem eltűnik. Dean azt szeretné, ha tovább keresnék Johnt, aki a naplójában hátrahagyta egy coloradói város koordinátáit. Azonban Sam nemet mond és visszaindulnak Stanfordba. Sam visszaérve a lakásához, egy tányér sütit talál és egy üzenetet Jesstől. Fáradt és kimerült, ezért lefekszik az ágyára és meglátja Jesst a mennyezetre szegezve, vérző testtel. Ahogy Jess lángra kap, Dean berohan és kiviszi Samet a lángoló lakásból. A ház előtt tűzoltók harcolnak a lángokkal, Sam pedig bedob egy vadászpuskát az Impala csomagtartójába. Ismét kész arra, hogy vadásszon.

A FEHÉR RUHÁS NŐ SZELLEME:
A "fehér ruhás nő" egy Constance Welch nevű nő szelleme, aki 24 éves korában hunyt el 1981-ben, öngyilkosság következtében; a folyóba ugrott a kaliforniai Jericho egyik hídjáról. Tettét a pletykák szerint azért követte el, mert férje sorozatosan megcsalta, két gyermeke pedig az ő hibájából belefulladt fürdőkádjukba. A szellem azóta egy helyi országút mellett kísért; éjszakánként autósokat stoppol le, majd hűtlenségre készteti az éppen arra járó férfiakat, akiket ezután brutálisan meggyilkol. A kísértet megfékezésének egyik módja, ha szembesítik tettével, melyet még földi életében követett el. A sorozat szerint több fehér ruhás nő szelleme létezik, akik férjük hűtlenségének következtében szerelmi bánat miatt öngyilkosok lettek, vagy akár saját gyermekeiket is megölték. Haláluk helyszínén kísértenek. Constance Welch két kisgyermeke 1981-ben hunyt el, amikor anyjuk gondatlanságából belefulladtak fürdőkádjukba. Szellemük azóta régi, immár omladozó otthonukban kísért, várva azóta szintén elhunyt anyjukra.