Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RENDEZŐ Eric Kripke
ÍRÓ Eric Kripke
Raelle Tucker
ÁLLANDÓ
SZEREPLŐK

Jared Padalecki
Jensen Ackles

VENDÉG
SZEREPLŐK

Samantha Smith
Adrianne Palicki
Michelle Borth
Mackenzie Gray

TEREMTMÉNY Dzsinn
ÉVAD 2. Évad [2006-07]
PREMIER

AMERIKAI

2007. Május 3.
MAGYAR 2008. Március 14.
KRONOLÓGIA
BÖRTÖNBALHÉ SZELLEM A PALACKBÓL HA A POKOL ELSZABADUL 1.

''SZELLEM A PALACKBÓL' [What Is and What Should Never Be] az Odaát című televíziós sorozat második évadjának huszadik epizódja.

TÖRTÉNET:
Egy elhagyatott raktárépületben Deant megtámadja egy dzsinn, akire éppen vadászik. Majd amikor magához tér egy gyönyörű lány mellett ébred fel és csodálkozva néz körül egy ismeretlen lakásban. Felhívja Samet, aki éppen a jogkönyvét bújja és azt mondja, hogy Dean biztos ivott, azért beszél zöldségeket. Dean rájön, hogy Lawrence-ben van, és elmegy a gyerekkori otthonukhoz, ahol az édesanyját életben találja. A múlt megváltozott, nem volt démontámadás, nem volt tűz. John előző évben halt meg agyvérzésben, álmában. A következő nap Dean átél egy teljesen átlagos életet, az idejét édesanyjával tölti és lenyírja a füvet. Megérkezik Sam és Jessica, akik Kaliforniából repültek ide Mary születésnapját megünnepelni.  Este az étteremben vacsora közben Sam és Jess bejelentik az eljegyzésüket.  Az ünnepség alatt Deant megzavarja, amikor lát egy fiatal nőt, aki már korábban is figyelte őt az utcán. Amikor hazaérnek, Dean azt javasolja, hogy menjenek el valahová mulatni négyesben. Sam beleköt Deanbe a viselkedése miatt, hiszen ő és Dean nem állnak közel egymáshoz és nem érti Dean barátságos viselkedését.  Később a saját lakásában, Dean elkezdi élvezni az életet Carmennel. Mindazonáltal, késő éjjel lát a tévében egy emlékműsort, amiből kiderül, hogy azok az emberek, akiket megmentettek, most halottak.  A szellemszerű lány ismét feltűnik és Dean halott emberek képeit látja a szekrényében. Dean elmegy John sírjához és azt kérdezi, hogy miért kell annyi mindent feláldozniuk azért, hogy másokat megmentsenek. Majd elsétál. Sam később rajtakapja Deant, ahogy betör Mary házába  és el akar lopni egy ezüst kést, amelyre a dzsinn megöléséhez van szüksége. Sam csatlakozik Deanhez és elindulnak Illionis-ba, az elhagyatott raktárépületbe. Megtalálják a lányt, akit Dean többször látott, fogságba ejtette őt a dzsinn. Hallucinációként jelent meg Deannek. Dean elkezdi gyanítani, hogy talán ő is a dzsinn áldozata lett és az összes új élménye mind csak illúzió. Dean eldönti, ha ez álom, akkor ha megöli magát, akkor felébred. Sam megpróbálja őt lebeszélni és akkor megjelenik Mary, Carmen és Jess is, arra biztatva hogy maradjon velük és legyen boldog. A való világban eközben Dean felébred és Sam megpróbálja őt megmenteni. A dzsinn rájuk támad, de Dean megöli. Megtalálják a lányt, aki nagyon gyenge, de még életben van. Később a motelben Dean még mindig szenved amiatt, amit elvesztett. Sam próbálja arról meggyőzni, hogy az összes ember, akit idáig megmentettek és még meg fognak menteni, megéri az áldozatot.

DZSINN:
A dzsinnek olyan természetfeletti szörnyeteget, melyek az ember véréből élnek. Míg az áldozatot elfogja és fogyasztani kezdi, azt egy álomvilágba repíti. Ugyan emberként jelennek meg, egész testüket tetoválások borítják. Megölni őket bárányvérbe mártott, ezüst tőrrel lehetséges.