Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RENDEZŐ Philip Sgriccia
ÍRÓ Eric Kripke
Ben Edlund
ÁLLANDÓ
SZEREPLŐK

Jared Padalecki
Jensen Ackles

VENDÉG
SZEREPLŐK

 A. J. Buckley
Travis Wester
Brittany Ishibashi
Dustin Mulligan
Austin Basis
John DeSantis

TEREMTMÉNY Szellem
ÉVAD 3. Évad [2007-08]
PREMIER

AMERIKAI

2008. Február 21.
MAGYAR -
KRONOLÓGIA
DÉMONOK MÁR
PEDIG VANNAK
SZELLEMHARCOSOK TÁVOLSÁGI HÍVÁS

'SZELLEMHARCOSOK' [Ghostfacers] az Odaát című televíziós sorozat harmadik évadjának tizenharmadik epizódja.

TÖRTÉNET:
Sam és Dean egy ügyön dolgoznak ugyanazon a helyen, ahol feltűnik Ed Zeddmore és Harry Spangler is, akik egy valóságshow, a "Ghostfacers" bevezető epizódját forgatják. Minden szökőévben, ugyanazon a napon, éjfélkor egy  szellem kísért - aki korábban a helyi kórháznál volt takarító, ahol megölte az embereket és elvitte őket a Morton házba. A szellem csapdába ejti azokat, akik a házban tartózkodnak és megöli őket. Sam és Dean csapdába esnek a Szellemharcosok tagjaival együtt és rá kell jönniük, hogyan lehet megölni a szellemet, miközben az egyesével vadászik rájuk. Harry és Ed kiöltözve ülnek egy kandalló előtt és beszélnek a bevezető epizódról, mint a valóságtévé új, merész jövőjéről és bemutatják a csapatot.
¤ 1. fázis: Házi feladat: Átnéztek egy legendát, amely szerint minden szökőévben, február 29-én a Morton ház válik a legkísértettebb hellyé egész Amerikában.
¤ 2. fázis: Behatolás: A csapat betör a Morton házba. Eközben megérkezik Sam és Dean is. A csapat elkezd forgatni és bármi is történik, nem állítják le a kamerákat, ami Samat és Deant nagyon dühíti.
¤ 3. fázis: Szembenézés: A csapat átkutatja a házat és belefutnak Sambe és Deanbe, akik zsarunak adják ki magukat, azonban Ed felismeri őket a korábbi texasi találkozásukból kifolyólag. Sam és Dean megpróbálják őket kiküldeni a házból, de a csapat nem hajlandó távozni, főleg miután rögzítik két szellem visszajátszott halálát. Sam és Dean megállapítják, hogy ez csak halálvisszhang, nem igazi fenyegetés. Corbett eltűnik, nem találják meg éjfél előtt, és csapdába esnek a házban.
Átkutatják a házat Corbett után és megpróbálnak rájönni, hogy a halálvisszhangok miért vannak a házban, amikor nem is itt haltak meg a házban. Megtalálják a háztulajdonos, Freeman Dagget irodáját, aki takarító volt a helyi kórházban 1964-ben bekövetkezett haláláig. A kórház hullaházából hazavitte a holttesteket "játszani". Bemennek egy másik szobába, észlelnek egy újabb EMF kiugrást, majd Sam eltűnik. Egy kevés hamis valóságshow dráma következik, amibe Maggie és harry keveredik bele kompromittáló helyzetben, majd látjuk Corbettet és Samet székhez kötözve egy asztal mellett, az asztalon pedig születésnapi torta van. Egy nagy, ijesztő fickó szöget üt Corbett nyakába, majd rátesz egy party kalapot Sam fejére. Dean rájön, hogy talán egy óvóhelyen bujkál az alagsorban, azonban az alagsorba vezető ajtó bezárodik mögötte, elválasztva őt és Spruce-t a többiektől. A többiek eközben egy sórkörbe állnak és meglátják Corbett szellemét, ahogy újra lejátszódik a halála. Dean megtalálja az óvóhelyet, épp mielőtt Samnek komolyabb baja esne. Sam elmondja, hogy Dagget afféle "Norman Bates" típusú személy volt, magányos volt és megölte magát, miután ellopta a holttesteket és minden február 29-én embereket visz a "partijára." Ed beszél Corbettel és sikerül rávennie őt, hogy állítsa meg Daggettet. Corbett kivételével mindenki élve távozik a házból, Ed és Harry folytatják a felvételt a kandalló előtt és szomorkodnak barátjuk elvesztése miatt. Megmutatják a bevezető epizódot a testvéreknek, akik figyelmeztetik őket, hogy ilyen titkokat felfedni nem szerencsés, mert pórul járhatnak vele.  Majd Sam és Dean távoznak, de hátrahagynak egy csomagot, amelyen Ed felfedez egy nagy elektromágnest, de már későn, mert törli az összes lemezmeghajtó tartalmát a bevezető epizóddal együtt.  Sam és Dean az Impalában arról beszélnek, hogy a Szellemharcosok videója talán nem is volt teljesen rossz.